Unii păgubiți cu RCA de la City Insurance și Euroins o să-și ia banii în 2 luni în loc de 3-4 ani

by Redactia
17 views

Plenul Camerei Deputaților, for decizional, va aproba în această săptămână ca persoanele grav rănite sau rudele persoanelor decedate în accidente auto acoperite prin RCA-ul unor firme în faliment, dar și foștii clienți ai acestor asigurători care și-au denunțat polițele și au cerut restituirea diferenței de primă să-și ia banii cu prioritate.

În situația prevăzută de lege se înscriu aproximativ 130.000 de cereri de plată în care se solicită circa 50 milioane de euro, potrivit informațiilor HotNews.ro din piața asigurărilor.

Contextul este acela că Parlamentul pregătește schimbări majore la legea de funcționare a Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA). Unul dintre motive e acela ca România să iasă din procedura de infringement deschisă de Bruxelles pentru netranspunerea în legislație o Directivei UE (2021/2118).

Proiectul de lege menit să rezolve această situație a trecut de Senat, iar luni, 22 aprilie, Comisiile reunite din Camera Deputaților (for decizional) au votat raportul comun asupra acestui act, urmând ca proiectul de lege să fie acum adoptat de Plenul Parlamentului și apoi trimis la promulgare.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More