Wizz Air pierde procesul cu CE pentru ajutorul acordat Blue Air

by Redactia
9 views

Tribunalul General al Uniunii Europene din Luxemburg a respins în 29 martie 2023 acțiunea în justiție introdusă de Wizz Air împotriva Comisiei Europene prin care cerea anularea deciziei favorabile pentru ajutorul de stat acordat de România companiei Blue Air.

Acordul contestat de Wizz Air a fost semnat la 20 august 2020 și a constat într-un împrumut de stat în valoare de 300,7 milioane lei cu dobânzi subvenționate acordat de statul român companiei aeriene Blue Air.

În 2019, Blue Air a înregistrat o cifră de afaceri de 414 milioane de euro și a operat 23 de avioane pe rute interne și internaționale. Cu toate acestea, restricțiile de călătorie cauzate de pandemia de Covid-19 au afectat serios compania aeriană între martie și iunie 2020.

Ajutorul de stat acordat de statul român a avut ca scop atenuarea acestui impact și a inclus garantarea unui împrumut în valoare de 28,2 milioane euro pentru o perioadă de șase ani.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More