Ungaria mai dă o lovitură pe piața auto. Cea mai mare companie auto din Rusia vrea să facă mașini electrice în țara vecină României

by Redactia
27 views

„Centrul de cercetare şi dezvoltare al celui mai mare producător rus de autovehicule îşi va începe activitatea, anul acesta, în Ungaria, cu 65 de ingineri de înaltă calificare”, se arată într-un comunicat remis de Ministerul ungar al Inovaţiei şi Tehnologiei (ITM) preluat de agenţia ungară de presă MTI și citat de News.ro.

În document se subliniază că, în decurs de doi ani, se va dubla numărul specialiştilor care se vor ocupa de electromobilitate în centrul din Ungaria al companiei, care va ajunge astfel la capacitatea completă a personalului. De la mijlocul deceniului, compania va putea aduce în Ungaria şi linii de producţie. Cu privire la acestea, reprezentanţii Ministerului ungar al Inovaţiei şi Tehnologiei (ITM) şi cei ai companiei Kamaz au semnat, în data de 24 ianuarie 2022, o scrisoare de intenţie, în cadrul unei videoconferinţe.

Negocierile dintre ITM şi Kamaz au început în vara anului trecut, în vederea stabilirii unei cooperări bilaterale în domeniul industriei auvehiculelor electrice.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More