Autoritățile europene vorbesc despre ce e mai rău. BNR, ASF și băncile, chemate să acționeze: Pericolul e din ce în ce mai mare. Trebuie să fiți vigilenți! – Raport

by Redactia
19 views

Cele trei instituții care reglementează piețele financiare la nivelul Uniunii Europene (UE) au lansat un raport comun care avertizează toți “shareholderii” din domeniu că vremurile grele sunt departe de a fi trecut, chiar dimpotrivă.

„În a doua jumătate a anului 2022 s-a înregistrat o înrăutățire a mediului macroeconomic din cauza inflației ridicate și a înăspririi condițiilor financiare, iar perspectivele economice rămân incerte”, subliniază raportul Comitetului Comun, citat de analiștii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în Morning Call. 

Comitetul Comun este un organism care reunește cele trei entități responsabile cu piețele financiare la nivelul Uniunii Europene (UE). Este vorba despre European Securities and Markets Authority(ESMA, responsabilă de piețele de capital), European Banking Authority (EBA, responsabilă de sistemele bancare) și European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA, responsabilă de piața asigurărilor și cea a pensiilor private). Organismul european transmite un mesaj clar către corespondentele celor trei entități mai sus menționate în țările membre. În cazul României, mesajul se adresează Băncii Naționale (care suprevghează piața bancară) și ASF (care suprevaghează și reglementează asigurările, Bursa și pensiile private).

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More