Romgaz raportează un profit net de 1,8 miliarde lei în primul semestru, în creștere cu 9%, la o producție mai mare de gaze, dar cu livrări și prețuri mai mici / Compania nu a mai plătit taxa de solidaritate

by Redactia
5 views

Producătorul național de gaze Romgaz, controlat de statul român, a raportat un profit net de 1,8 miliarde lei în primul semestru al acestui an, în creștere cu aproape 9%, la o producție mai mare de gaze, dar cu livrări și prețuri mai mici, conform raportului publicat miercuri la Bursa de Valori București (BVB). În plus, compania nu a mai plătit taxa de solidaritate, care în primul semestru din 2023 a fost în valoare de 970,92 milioane lei.

În primele 6 luni ale anului 2024 consumul de gaze naturale la nivel național a înregistrat o creștere față de perioada similară a anului anterior de aproximativ 1%, iar livrările Romgaz au scăzut cu 4,6%. Astfel, cota de piață a Romgaz este de 45,31%, cu 2,5% mai mică decât cota deținută în perioada similară a anului trecut.

Producția de gaze naturale, realizată în primele șase luni ale anului 2024, a fost de 2,48 miliarde mc, ceea ce înseamnă o creștere cu 4,34% în raport cu producția înregistrată în semestrul I al anului 2023.

Producția de energie electrică a Romgaz a fost de 450,769 GWh, fiind cu 46,810 GWh mai mică decât cea realizată în perioada similară a anului 2023 (-9,41%). Cu această producție Romgaz deține o cotă de piață de 1,68%.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More