Atradius: Doar 40% dintre companiile românești se așteaptă la o evoluție pozitivă a profiturilor în următorul an

by Redactia
10 views

Doar 4 din 10 companii din România se așteaptă la o evoluție pozitivă a profitabilității în următoarele luni, potrivit Barometrului Atradius privind Practicile de Plată 2024.

Totuși, întreprinderile chestionate sunt optimiste în ceea ce privește perspectivele cererii de produse și servicii din partea partenerilor de afaceri, iar jumătate dintre firme nu anticipează schimbări semnificative în comportamentul de plată al clienților B2B.

Cele mai recente date publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) arată că numărul societăților comerciale și al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvență în primele șase luni din acest an a fost de 3.684, în creștere cu 8,32% față de perioada similară din 2023, când au fost înregistrate 3.401 de insolvențe.

Majoritatea companiilor incluse la începutul acestui an în Barometrul Atradius privind Practicile de Plată realizat pentru România (pe un eșantion de 216 de companii) au anticipat acest risc negativ de insolvență.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More