Firma de distribuție din grupul Electrica, un gigant în domeniu, își asigură șefii pentru greșeli de până la 40 de milioane de euro, inclusiv procese cu angajații. Cât vor plăti în fiecare an?

by Redactia
98 views

Șefii de top din compania Distribuție Energie Electrică România, unul dintre cei mai mari jucători din domeniu, vor fi acoperiți cu o poliță de asigurare a cărei limită merge până la un total general de 40 de milioane de euro sau cel mult 10 milioane de euro per director asigurat. Asigurările de răspunderi pentru manageri (polițe D&O adică Directors and Officers, în engleză) sunt obligatorii prin lege încă din 2007, pentru companiile mari, însă produsul cerut de compania statutului nu este unul standard.

Potrivit caietului de sarcini disponibil în aplicația SEAP, tipul de asigurare cerut de companie vine cu un pachet complex, cu mai multe acoperiri suplimentare față de produsele standard.  Criteriul de atribuire a contractului va fi cel mai bun raport calitate preț, adică o combinație între oferta financiară (cu cât mai mică cu atât mai bine) și un punctaj tehnic (cu cât mai mare cu atât mai bun). Din datele analizate de Economica, în piață, prima anuală, adică prețul unei astfel de asigurări, se mișcă undeva între 2% și 3% din suma asigurată. În cazul de față ar însemna o primă de aproximativ un milion de euro.

Read More

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More