Ca să rămână în Rusia şi Ucraina, Raiffeisen Bank International ar putea decide reportarea profitului net de cca. 400 de milioane de euro

by Redactia
19 views

„RBI revizuiește propunerea de utilizare a profitului net pentru exercițiul financiar 2021. „Din cauza războiului din Ucraina, Consiliul de Administrație al Raiffeisen Bank International AG (RBI) a decis astăzi să propună Adunării Generale (31 martie 2022) reportarea întregului profit net pentru exercițiul financiar 2021 (379.999.596,87 EUR). Propunerea de dividende comunicată anterior a fost de 1,15 EUR pe acțiune.

Odată ce actualele evoluții geopolitice critice s-au diminuat, Consiliul de Administrație intenționează să reevalueze posibilitatea unei distribuiri ulterioare a dividendelor din rezultatul reportat al exercițiului financiar 2021, ținând cont de evoluția ratelor de capital și de efectele economice ale conflictului”, arată comunicatul băncii austriece.

RBI a activat în Rusia de la prăbu­şi­­rea Uniunii Sovietice, în urmă cu 30 de ani, iar afacerile sale acolo au con­tri­­buit cu aproape o treime la profitul net al grupului, de 1,5 mld. euro în 2020.

RBI este a 10-a cea mai mare bancă din Rusia după active.

Read More

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More