Analiştii financiari CFA prognozează deficit bugetar de 5,5% în 2024 şi creştere economică de 2,5%. Inflaţia va atinge o rată medie de 5,46% în următoarele 12 luni şi cursul valutar va ajunge la 5,0500 lei/euro. “Dezinformarea, conflictele armate între state şi atacurile cibernetice rămân principalele riscuri în următorii ani”

by Redactia
9 views

Analiştii financiari din cadrul asociaţiei CFA România estimează că leul se va deprecia până la un curs mediu de 5,0500 lei/euro în următoarele 12 luni, în timp ce rata anticipată a inflaţiei va înregistra o valoare medie de 5,46%, cea mai mică valoare din din noiembrie 2021.

Datele colectate de CFA în luna feruarie 2024 mai arată că, pentru orizontul de 6 luni, peste 83% dintre analiştii financiari incluşi în sondajul lunar anticipează un curs valutar de 5,0029 lei/euro.

În ceea ce priveşte indicatorul de încredere macroeconomică al CFA, acesta a crescut în luna februarie cu 8,6 puncte, până la valoarea de 60,7 puncte, pe fondul majorarii ambelor componente ale indicatorului.

“Ulterior şocului fiscal din ianuarie, care a redus încrederea în economie, în februarie încrederea în economie a revenit către trendul din a două partea anului anterior”, spune Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al Asociaţiei CFA România.

Read More.

 

 

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More