ANALIZĂ Încrederea mediului de afaceri în economia României a scăzut în luna mai, dar se menține la un nivel ridicat

by Redactia
3 views

Indicatorul de încredere al mediului de afaceri în economia din România, publicat în fiecare lună de Comisia Europeană (Economic Sentiment Indicator – ESI), a înregistrat o scădere în luna mai, semnalând o ușoară încetinire a ritmului de creștere economică în ultima lună de dinainte de începutul verii, comparativ cu luna aprilie.

Indicatorul compozit al Comisiei pentru România a înregistrat astfel o valoare de 102,6 puncte în luna mai, în scădere cu 2,2 puncte față de luna aprilie, pentru care s-a realizat o revizuire negativă de 0,3 puncte, de la 105,1 puncte la 104,8 puncte. Valoarea din luna mai se situează peste media pe termen lung a ESI de 100 de puncte și arată că mediul de afaceri anticipează o continuare a creșterii cifrei de afaceri, în toate sectoarele economice, adică atât în industria prelucrătoare, cât și în servicii, construcții și comerțul retail.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More