Băncile europene pot evita o criză financiară (opinie Cristina Chiriac, CONAF)

by Redactia
6 views

Ne pândește oare o criză financiară asemănătoare cu cea care a debutat în 2008, prin prăbușirea băncii de investiții Lehman Brothers și apoi s-a extins tentacular și decisiv și în Europa? Tensiunile din piețele financiare americane, în care bănci locale au colapsat pe neașteptate, urmate de salvarea, în extremis, a uneia dintre marile bănci ale lumii, Credit Suisse, au răspândit un val de îngrijorare în Europa.

Avertismentele analiștilor sunt prudente: nu vom avea un o criză bancară europeană, deoarece reglementările Uniunii au fost mai precise și mai severe decât cele americane, însă riscul intensificării unor probleme punctuale nu poate fi ignorat. În acest context complicat de suprapunerea unor crize multiple posibilitatea unei recesiuni a economiilor europene, inflamată și de problemele băncilor, rămâne un scenariu posibil.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More