Bursă: Agenţia Fitch confirmă ratingul „BBB-“ cu perspectivă stabilă acordat Transgaz: „Confirmarea reflectă profilul solid de afaceri al Transgaz”

by Redactia
3 views

Transgaz (simbol bursier TGN), transportator de gaze naturale controlat majoritar de statul român, anunţă la Bursa de Valori Bucureşti că agenţia internaţională de rating Fitch a confirmat ratingul acordat companiei „BBB-“ cu Perspectivă Stabilă.

„Confirmarea ratingului reflecta profilul solid de afaceri al Transgaz, in calitate de concesionar si operator al retelei de transport gaze din Romania, pe care il percepem ca fiind in general neschimbat, in urma recentei includeri a operatiunilor aferente OTS gaze din Moldova, precum si asteptarile noastre privind continuitatea cadrului de reglementare in noua perioada de reglementare de cinci ani (PR5), a carei incepere a fost amanata cu un an pentru octombrie 2025”, se arata in raportul agentiei.

Compania a încheiat 2023 cu un profit net de 172,4 milioane de lei la nivelul întregului grup. La nivel individual, profitul net a ajuns la 160 de milioane de lei. Din raportul preliminar consolidat publicat la Bursă reiese că veniturile din activitatea de exploatare au ajuns la 1,78 miliarde de lei la nivel consolidate.

În primul trimestru din 2024,  TGN  a înregistrat venituri consolidate din activitatea de exploatare de 706 milioane lei, în creştere cu 53%, şi un profit net de 262 milioane lei, dublu fată de nivelul din perioada similară din 2023.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More