Cel mai controversat caz de pe Bursă din acest an. Mirajul dobânzilor mari la bonduri corporative negarantate se răzbună pentru prima dată: deţinătorii de obligaţiuni Vivre vor primi doar 4,2% din valoarea investită dacă se aprobă planul de redresare

by Redactia
58 views

♦ Din creanţele de 59 mil. lei către obligatari, doar 2,5 mil. lei va plăti Vivre la finalul celor patru ani de implementare a planului de redresare ♦ „Societatea consideră că este necesară ştergerea acestor datorii pentru a nu împovăra cash flow-ul şi pentru a asigura solvabilitatea“.

Doar 4,2% ar urma să primească din investiţia iniţială cei care au fi­nan­ţat Vivre Deco prin obligaţiuni la BVB în va­loa­re de 10,45 mil. euro, respec­tiv 3,45 mil. euro prin BT Capital Partners şi 7 mil. euro prin TradeVille, adică societatea care a înregistrat cea mai abruptă scădere a preţului bon­durilor unei companii listate să plă­tească peste patru ani 2,5 mil. lei dintr-un total de 58,6 mil. lei, po­trivit planului de redresare în­tocmit de PwC şi analizat de ZF.

Astfel, pentru prima oară şi mai clar ca oricând, se materiali­zează riscul finanţărilor venite la bursă fără a fi garantate sau convertibile în acţiuni şi finan­ţări pentru care unele companii veneau cu planuri extrem de ambi­ţioase, cu estimări de bugete fără fundamente şi pen­tru care societăţile de bro­keraj nu au avut nimic împotrivă.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More