Cifra de afaceri din comerț a crescut cu 2,3% în primele patru luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut

by Redactia
3 views

În primele patru luni ale anului cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut, faţă de aceeași perioadă a anului trecut, atât ca serie brută cu 2,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică.

Aprilie 2024 comparativ cu martie 2024

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 1,3%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-20,3%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-7,0%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-4,7%) şi din activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-0,3%). Creşteri au înregistrat: comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+12,6%), comerţul cu ridicata nespecializat (+5,4%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+1,7%). Comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri a rămas la acelaşi nivel. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 0,2%.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More