Cine a făcut bani în 2023? BT Maxim, Raiffeisen România Dividend şi Certinvest BET Index au fost cele mai performante fonduri de acţiuni în 2023, cu randamente de 36%, 34%, respectiv 33,5%. Prin contrast, dobânzile la Fidelis şi Tezaur sunt de patru-cinci ori mai mici

by Redactia
4 views

Randamentele fondurilor din top zece, de cel puţin trei ori peste media inflaţiei  Majoritatea fondurilor au bătut indicele bursier BET, dar niciunul nu a depăşit indicele dividendelor BET-TR.

BT Asset Management, socie­tatea de administrare a in­vestiţiilor din cadrul grupului financiar Banca Transilvania (TLV), a oferit anul trecut fondul local deschis cu acţiuni care a înregistrat cel mai ridicat randament, BT Maxim, cu o creştere de 36%, pe active  de circa 270 de milioane de lei.

Prin comparaţie, inflaţia de anul trecut din România a ajuns, în medie, la aproximativ 10%, conform Institutului Naţional de Statistică (INS).

Pe locurile doi şi trei se situează Raiffeisen România Dividend, administrat de Raiffeisen AM, şi Certinvest BET Index, fond gestio­nat de Certinvest, care replică performanţa indicelui BET. În aceste cazuri, aprecierile sunt de 34% şi 33,5%, pe active de 310 milioane, respectiv 14 milioane de lei.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More