Consultanții politici, falimentul din Macedonia și procesul de la New York

by Redactia
12 views

                                                 Scandalurile miliardarului Steinmetz

Tranzacțiile financiare din spatele companiilor controlate de Steinmetz arată legăturile omului de afaceri cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, dar și cu imperiul miliardarului grec Sabby Mionis. O casă de avocatură a descoperit că cel din urmă a finanțat procesul pe care Steinmetz l-a deschis la New York împotriva lui George Soros pentru despăgubiri în valoare de 20 de miliarde de dolari. Într-un final omul de afaceri a pierdut procesul din State. 

Interesele de business i-au conectat pe Steinmetz și pe Mionis și-n Europa – în cazul celui mai mare producător de fero-nichel din Macedonia, platformă industrială care a fost băgată în faliment.    

În timp ce era premier, Călin Popescu-Tăriceanu a primit consultanță politică prin intermediul unui offshore controlat de omul de afaceri Beny Steinmetz, miliardarul implicat în afacerea Roșia Montană. 

OCCRP și partenerii săi au descoperit că offshore-ul a fost alimentat cu bani de o companie implicată într-o afacere de proporții din Macedonia, chiar în timp ce Tăriceanu beneficia de consiliere.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More