Creanțe și înscrieri condiționate în insolvență

by Redactia
31 views

Legea nr. 85/2014 (Legea) stabilește limitări importante în cadrul procedurii în ceea ce privește creanțele condiționate suspensiv sau care sunt înscrise condiționat suspensiv. Cu toate acestea, Legea nu conține dispoziții detaliate privind modul în care se efectuează astfel de înregistrări, decât pentru anumite tipuri de creanțe. De aceea, în practică s-au ivit diverse situații și interpretări divergente, asupra căror ne vom apleca succint în această analiză. Articolul acoperă situațiile mai des întâlnite în practică și nu abordează această chestiune în mod exhaustiv.

În partea inițială, am efectuat o enumerare a prevederilor relevante din Lege și a efectelor limitative față de creditori. În cea de-a doua, ne-am aplecat asupra distincției dintre creanțe afectate de condiție în sensul dreptului material, pe de-o parte, și înscrieri condiționate pentru creanțe afectate de o „incertitudine juridică[1]pe de altă parte. Tot în a doua parte, am exemplificat și situațiile mai des întâlnite în practică și jurisprudența relevantă.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More