Cu ajutorul statului, piaţa energiei alunecă din nou spre zona crepusculară a băieţilor deştepţi. Toţi strigă dezastru, dar comerţul cu energie a bubuit în 2022 la aproape 10 mld. euro. De la pierderi, unii furnizori au ajuns la profituri stelare. Cum?

by Redactia
8 views

Un cumul de contracte directe cu producătorii şi oportunitatea imensă creată chiar de stat prin prima variantă a schemei de plafonare şi compensare a facturilor împing piaţa de energie spre era băieţilor deştepţi. Din nou  Când unii strigă dezastru, alţii, mult mai discreţi, au bifat creşteri imposibil de imaginat în 2022, când toată economia era în survival mode.

Potrivit datelor furnizate de Bridge to Information, platformă de analiză şi studii, în 2022 cele 198 de companii din România care au ca activitate comercializarea energiei electrice (cod CAEN 3514) au raportat un business cumulat de 48,1 miliarde de lei faţă de nivelul de 25,1 miliarde de lei.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More