Databricks, startup cu fondatori români evaluat la 43 de miliarde de dolari, achiziționează un alt startup de date al unor foști angajați Netflix, pentru până la 2 miliarde dolari

by Redactia
2 views

Databricks, un startup de AI și data analytics ce are în echipa de fondatori doi români, achiziționează Tabular, un startup de gestionare a datelor care ajută companiile să optimizeze datele stocate în cloud.

Databricks a refuzat să precizeze cât a plătit pentru Tabular, dar a spus că prețul a fost între 1 și 2 miliarde de dolari, potrivit  Wall Street Journal. Se așteaptă ca vânzarea să se încheie înainte de 31 iulie, iar majoritatea echipei Tabular, de aproximativ 40 de persoane, se va alătura companiei Databricks.

Tranzacția vine în contextul în care Databricks și alte companii de date în cloud, precum competitorii de la Snowflake, sunt în plină campanie pentru aceiași clienți AI – întreprinderi care doresc să cheltuiască sume mari pentru a utiliza AI pentru procesele de afaceri și pentru a-și construi propriile capacități AI. Atât Databricks, cât și Snowflake oferă o platformă pentru stocarea, organizarea și analizarea datelor în mai mulți furnizori de cloud.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More