EDIŢIE SPECIALĂ ZF LIVE: DATA CENTER FORUM 2024. Bucureştiul şi Ilfovul pot să devină un hub pentru regiune în industria centrelor de date. Putem ajunge la 1.000 de MW de infrastructură de data center în România în următorii ani cu investiţii de miliarde de euro

by Redactia
7 views

 Un centru de date este o clădire sau un ansamblu de clădiri ce constituie un spaţiu dedicat pentru a găzdui sisteme informatice, cum ar fi sistemele de telecomunicaţii şi de stocare  1 MW de infrastructură de data center costă între 7-9 mil. euro, cu toate echipamentele necesare, construcţie şi teren, fără a include însă partea de IT  Un element foarte important şi o provocare în dezvoltarea de data centere este finanţarea pentru că, în acest moment, sunt puţine bănci care înţeleg ce înseamnă tehnologia şi care finanţează acest domeniu. 

Industria centrelor de date este în plină expansiune în acest moment în România, o piaţă care are un potenţial uriaş de dezvoltare de astfel de centre, precum şi un mix de resurse foarte bun – energie verde, forţă de muncă bună şi ieftină, terenuri şi energie electrică disponibilă la preţuri accesibile. 

Bucureştiul şi Ilfovul pot să devină un hub pentru regiune în industria centrelor de date, iar România poate ajunge, de la o capacitate de sub 100 MW de infrastructură de data center, cât are în prezent, la 1.000 MW în următorul deceniu, prin investiţii de miliarde de euro.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More