Eșec în prima încercare din acest an de a vinde energie pentru 2024. Nimeni nu a cumpărat la prețurile cerute de CE Oltenia, diferențele au fost uriașe

by Redactia
1 views

Primele pachete de energie cu livrare în 2024 scoase la vânare în acest an nu și-au găsit cumpărător. Diferențele dintre prețul cerut și cel oferit au fost foarte mari.

Complexul Energetic (CE) Oltenia a scos la vânzare pe 18 ianuarie, pe piața de energie cu livrare la termen unde se pot vedea inițiatorii ofertelor și câștigătorii licitațiilor, PCCB-LE Flex, șapte pachete de energie electrică, cu livrare bandă, pentru tot anul următor, 2024. În total 50 MW bandă, adică aproape 440 GWh de energie electrică.

Producătorul de energie din cărbune a solicitat, pentru fiecare pachet, un preț de 1.300 de lei/MWh, adică exact nivelul maxim de cost de ahiziție al furnizorului cu client final care este decontat de stat prin legislația actuală de plafonare a prețurilor finale și de compensare a costurilor furnizorilor.

CEO nu a reușit însă să să vândă nimic, pentru că ofertele de răspuns, de cumpărare, au fost la prețuri mult mai mici. 

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More