EXCLUSIV Fondatorii Martifer intră puternic, cu sute milioane euro, pe piața de energie regenerabilă din România, după ce au vândut divizia de energie solară familiei care deține Auchan, Decathlon, Leroy Merlin. Și noile proiecte pot fi preluate

by Redactia
11 views

Fondatorii grupului portughez Martifer, cu afaceri în construcții și energie, pregătesc investiții de circa 300 de milioane de euro în construcția și echiparea a 7 parcuri fotovoltaice din România, prin intermediul Solarealize, afacere apărută după ce divizia Martifer Solar a fost vândută familiei franceze Mulliez, care controlează lanțurile Auchan, Decathlon și Leroy Merlin, potrivit surselor Profit.ro. Noile proiecte ar putea fi preluate tot de familia franceză.

Antreprenorii portughezi Henrique Rodrigues, Silvério Pereira și Carlos Martins – ultimul fiind președinte și acționar principal al grupului portughez Martifer – au pus bazele grupului Solarealize cu gândul să se dezvolte puternic pe sectorul energiei fotovoltaice.

Aceiași antreprenori au fondat și Martifer Solar, unul dintre pionierii pieței de energie regenerabilă din România și din Europa. În 2016, această afacere a fost cumpărată de Voltalia, compania familiei Mulliez, una dintre cele mai bogate din Franța, care controlează lanțurile Auchan, Decathlon și Leroy Merlin. Martifer a obținut în 2007 unul dintre primele avize tehnice de racordare (ATR) pentru un parc de energie regenerabilă din România, de o mărime mai mare, și au construit parcul eolian Babadag 1 și 2 din Tulcea, cu o capacitatea instalată de 42 MW, aflat încă în portofoliul său.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More