FOTO Un fond al Băncii Centrale a Ungariei intră, prin GTC, pe piața rezidențială românească cu sute de apartamente amplasate într-o zonă vizată de mai mulți milionari

by Redactia
7 views

Optima Investment, administratorul fundațiilor create de Banca Națională a Ungariei, intră pe piața rezidențială românească cu un prim proiect cu sute de apartamente ce urmează a fi construite în București de Globe Trade Centre (GTC), dezvoltator imobiliar al cărui acționar majoritar este, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Zona Expoziției, unde este amplasat proiectul, este unul dintre punctele fierbinți de pe harta imobiliară a României pentru că a atras investiții de la o serie de milionari români.

Optima Investment a intrat pe piața românească în 2020 după ce a achiziționat de la gigantul american Lone Star pachetul majoritar de acțiuni la Globe Trade Centre, într-una dintre cele mai mari tranzacții imobiliare din acel an la nivelul Europei Centrale.

GTC a fost autorizat încă din 2018 să construiască, în spatele centrului expozițional Romexpo, 3 clădiri de birouri cu o suprafață totală de circa 50.000 de metri pătrați, proiect al cărui cost de investiție a fost estimat la 130 de milioane de euro. Acum, dezvoltatorul planifică modificarea autorizației de construire în sensul realizării unei singure clădiri de birouri, cu o suprafață de circa 17.000 de metri pătrați, completată de două blocuri pentru locuințe, cu un total de 238 de apartamente. Prin același document, GTC a redus și numărul subsolurilor dedicate locurilor de parcare, de la patru, câte erau gândite în 2018, la doar două niveluri subterane, ceea ce ar trebui să reducă semnificativ costurile de construcție. Proiectul de apartamente va purta denumirea de Spatio.
Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More