Fuziunea dintre Orange România S.A. și Orange Romania Communications, pe ultima sută de metri. Companiile au agreat toți termenii tranzacției. Statul va deține 20% din noua entitate

by Redactia
38 views

Orange România S.A. și Orange Romania Communications au aprobat proiectul contractului de fuziune, ultima etapă a tranzacției de 295,6 milioane de euro, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării urmând să dețină 20% din noua entitate care va păstra numele de Orange România.

La 11 martie 2024 cele două companii au parafat documentul care documentul care stabilește în detaliu condițiile și modalitățile prin care Orange România S.A. (ORO) și Orange Romania Communications S.A. (OROC) fuzionează prin absorbție.

În toamna anului 2022, Orange, cel mai mare operator de comunicații electronice din România, a finalizat achiziția cu 295,6 milioane de euro de la grupul elen OTE a pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), în timp ce statul român a rămas cu 46%.

La rândul său, anterior fuziunii, structura acționariatului companiei Orange România era compusă din Atlas Services Belgium, o societate pe acțiuni belgiană, cu sediul social în Bruxelles, cu 935.967,324 de acțiuni, reprezentând 99,99999989316% din capitalul social și Orange Participations, o societate pe acțiuni franceză, cu sediul social situat in Issy-les-Moulineaux, cu o acțiune, reprezentând 0,00000010684 din capitalul social.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More