Germania vinde acțiuni Deutsche Telekom în valoare de 2,5 miliarde de euro

by Redactia
9 views

Germania vinde o participație de 2,5 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) la Deutsche Telekom AG, cea mai mare companie europeană de telecomunicații, transmit DPA și Bloomberg.

Aceasta este cea mai recentă decizie a Guvernului de a renunța la unele acțiuni deținute la companii, pentru a aloca fonduri în alte domenii, potrivit Agerpres.

Banca germană de stat KfW a anunțat luni seara că oferă investitorilor instituționali 110 milioane de acțiuni. După finalizarea tranzacției, participația combinată deținută de KfW și de Guvern va scădea la 27,8%.

Câștigurile nete vor fi folosite pentru consolidarea capitalului operatorului feroviar de stat Deutsche Bahn AG și modernizarea infrastructurii feroviare a Germaniei, a precizat Ministerul de Finanțe. Instituția a informat că “datorită mediului receptiv de pe piață, plasamentul a fost finalizat cu succes”.

Tranzacția face parte din ceea ce Ministerul de Finanțe a numit “politica responsabilă de privatizare”.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More