GRAFICE Încrederea în economia românească crește la început de vară. „Euforia Euro 2024” duce optimismul consumatorilor la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani

by Redactia
2 views

Indicatorul de încredere în economia românească a crescut în iunie, pe fondul unor date mai bune raportate de managerii din servicii și comerț, dar mai ales ca urmare a optimismului mai mare din rândul consumatorilor, generat de creșterea salariilor și de euforia Campionatului European de fotbal, din Germania, opinează analiștii BCR.

Indicatorul de încredere în economie (economic sentiment indicator – ESI) a crescut la 104,2 puncte în iunie, de la 102,5 puncte în mai, pe fondul datelor mai bune din servicii și retail și a celor din sondajul adresat consumatorilor, conform datelor analizate de Profit.ro.

La nivelul UE, ESI a scăzut cu 0,2 puncte în mai la 96,4 puncte, după înrăutățirea situației din servicii, retail și construcții.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More