Începe exploatarea gazelor din Marea Neagră: Petrom a semnat cu Transgaz un contract de 1,4 miliarde de lei pe 17 ani de transport gaze naturale

by Redactia
24 views

♦ Christine Verchere, Petrom: „Neptun Deep este un proiect strategic pentru OMV Petrom şi pentru România. Este în centrul strategiei noastre pentru 2030“.

OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a semnat contractul pentru preluarea de gaze naturale din proiectul Neptun Deep din Marea Neagră în Sistemul Naţional de Transport, prin punctul de la Tuzla, în baza unei investiţii de 1,4 miliarde de lei pe 17 ani cu Transgaz, se arată într-un raport la Bursa de Valori Bucureşti.

„Astăzi am făcut un pas important împreună cu partenerii noştri. Credem că Marea Neagră are un potenţial semnificativ pentru producţia de gaze naturale, iar Neptun Deep este un proiect strategic pentru OMV Petrom şi pentru România. Este în centrul strategiei noastre pentru 2030 şi va avea un rol esenţial pentru securitatea energetică a României. Plănuim decizia finală de investiţie pentru jumătatea anului 2023, producţia urmând să înceapă în anul 2027“, spune Christina Verchere, CEO al Petrom.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More