Legile neclare pe care nici statul nu le explică se sparg și în capul companiilor sale, Romgaz și ELCEN

by Redactia
21 views

Cel mai mare producător de gaze naturale din România, Romgaz, și cel mai mare producător național de energie termică, Electrocentrale București (ELCEN), ambele controlate de stat prin Ministerul Energiei, nu au reușit să se pună de acord asupra interpretării legislației în vigoare privind prețul de vânzare al gazelor și, în consecință, au convenit să reducă cantitatea livrată de Romgaz către ELCEN printr-un act adițional la contractul dintre ele, după ce nici Ministerul Energiei și nici Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nu au fost în stare să le explice ce vrea să spună legea.

Potrivit unui document oficial analizat de Profit.ro, printr-un contract încheiat pe 29 noiembrie 2022, Romgaz urma să vândă către ELCEN cantitatea totală de 437.000 MWh de gaze, cu livrare în depozitele de înmagazinare subterană ale Depogaz Ploiești, din care 239.452 MWh ″pentru producerea de energie termică în centralele de cogenerare și în centralele termice″ și 197.548 MWh ″pentru alte destinații decât producerea de energie termică în centralele de cogenerare și în centralele termice″.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More