O echipă a Fondului Monetar Internațional ajunge luni la Bucureşti, pentru a analiza evoluția economiei românești

by Redactia
10 views

O misiune a Fondului Monetar Internațional, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, vine în România începând de astăzi, iar FMI urmează să actualizeze perspectivele macroeconomice în urma acestei vizite.

“O misiune a FMI condusă de domnul Jan Kees Martijn va vizita Bucureștiul în perioada 29 ianuarie – 1 februarie 2024, pentru a efectua o vizită periodică a personalului. Echipa Fondului va analiza evoluțiile economice și financiare recente și va actualiza perspectivele macroeconomice”, a transmis Geoff Gottlieb, reprezentantul regional principal al FMI pentru Europa Centrală, de Est și de Sud-Est.

Ultima vizită la Bucureşti a echipei FMI condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, s-a derulat în perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2023, şi a fost realizată pentru analiza anuală a economiei în baza Articolului IV.

Fondul Monetar Internaţional estimează o creştere economică de 2,3% pentru România în 2023 şi un deficit bugetar de 6% din PIB şi recomandă autorităţilor de la Bucureşti reforme adiţionale care să reprezinte 2% din PIB.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More