OMV Petrom se retrage din Georgia, unde avea concesionat un perimetru de explorare în Marea Neagră / Care sunt planurile pentru Neptun Deep

by Redactia
9 views

Producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom se retrage din Georgia, arată raportul trimestrial transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Compania nu precizează nici când şi nici de ce a luat această decizie şi nici în ce constă de fapt retragerea.

”Perimetrul II de Explorare Offshore din Georgia: s-a decis retragerea din această ţară”, se menţionează în raport.

În iunie 2020, OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a anunţat că a câştigat licitaţia pentru un perimetru de explorare ţiţei şi gaze din Marea Neagră, în zona offshore a Georgiei, perimetrul de explorare acoperind o suprafaţă totală de 5.282 de kilometri pătraţi.

”OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, confirmă că a fost selectată drept câştigătoare a licitaţiei internaţionale deschise, organizată de Ministerul Economiei şi Dezvoltării Durabile a Georgiei, pentru perimetrul II offshore”, a anunțat atunci compania.

Contractul de împărţire a producţiei pentru Perimetrul II offshore din zona economică exclusivă a Georgiei din Marea Neagră a fost semnat în martie 2021.

În ceea ce priveşte proiectul Neptun Deep, compania are în plan finalizarea atribuirii principalelor contracte, concentrarea pe activităţile de obţinere a permiselor, demararea lucrărilor de construcţie şi a pregătirilor în vederea forării primei sonde în 2025.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More