Piața asigurărilor a depășit 18 miliarde de lei în 2023. Solvabilitatea companiilor este supraunitară, dar polițele auto domină veniturile. Vulnerabilitate la RCA

by Redactia
7 views

 

Societățile de asigurare autorizate și reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au subscris anul trecut prime brute de 18,2 miliarde lei, în creștere cu circa 10% față de valoarea înregistrată în anul 2022, a anunțat instituția.

“Piața asigurărilor din România rămâne orientată spre activitatea de asigurări generale, ce deține o pondere de 84% din totalul primelor brute subscrise (PBS) de societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF, meținându-se la un nivel similar cu cel înregistrat și în anul anterior. La finalul lunii decembrie 2023, 25 de societăți de asigurare erau autorizate de ASF să desfășoare activitate pe piața asigurărilor”, scrie într-un raport al ASF.

Din totalul veniturilor din prime ale industriei, primele brute subscrise de societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF pe teritoriul altor state au înregistrat un volum de circa 114 milioane lei, în scădere cu circa 25% comparativ cu anul 2022 (circa 153 milioane lei).

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More