Planul divizării Dacia – Românii acționari minoritari vor deveni proprietari în una din cele mai mari companii globale de motoare și cutii de viteze, alături de giganții Geely și Aramco. Uzina Mecanică – evaluată la 1,2 miliarde lei

by Redactia
9 views

Divizarea Automobile Dacia prin separarea activității Uzinei Mecanice intră într-o ultimă fază, odată cu aprobarea de către AGA a transferului de active către Renault Mecanique Roumanie. Evaluarea activelor transferate, analizată de Profit.ro, relevă că uzina Dacia va rămâne fără 13% din active.

 Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Un procent de 0,57% din acționarii Automobile Dacia SA (uzina de automobile din Mioveni) vor deveni acționari ai uneia dintre cele mai mari companii globale de motoare și cutii de viteze, odată cu transferul fabricii de motoare în patrimoniul Renault Mecanique Roumanie (RMR).

Procedura de transfer presupune ca societatea comercială existentă, RMR, care a fost transformată din SRL în SA, să preia activele Uzinei Mecanice (fără producția de șasiuri) iar acționarii Automobile Dacia SA să primească proporțional acțiuni la RMR. Uzina Dacia este deținută în procent de 99,42% de Renault SA, însă o listă de acționari care își are originea încă de la privatizarea companiei mai deține puțin peste 0,5% din Dacia.
Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More