Planurile României post-Gabriel Resources pentru Roșia Montană: Explorarea germaniului și turism

by Redactia
2 views

Explorarea germaniului, trecut la categoria resurselor metalifere foarte importante economic, și valorificarea prin turism a galeriilor miniere istorice de la Roșia Montană, parte a Patrimoniului UNESCO, sunt planurile României după câștigarea procesului cu canadienii de la Gabriel Resources, relevă datele Profit.ro.

Tribunalul Arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) a dat câștig de cauză statului român, pe 8 martie, în procedura de arbitraj în care Gabriel Resources îi solicita despăgubiri de miliarde de dolari.

La Roșia Montană, amplasamentul fostului proiect minier aurifer pentru blocarea căruia România a fost ținută timp de 9 ani într-o procedură de arbitraj internațional, la care a avut în cele din urmă câștig de cauză, se găsesc și resurse de germaniu, un metal aflat pe lista UE a materiilor prime critice, utilizat în industria optică, electronică, a semiconductorilor și a polimerilor.

Resurse de germaniu se găsesc în România la Roșia Montană, Baia de Arieș, Zlatna, Bucium și Barza.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More