Platforma Big Data a ANAF ar putea costa bugetul peste 100 de milioane de lei. Platforma ar îmbunătăți administrarea impozitelor și taxelor. Nume importante printre companiile interesate

by Redactia
10 views

Platforma de tip Big Data, care va permite ANAF să analizeze cu precizie și în timp util volume mari de date, ar putea costa peste 100 de milioane de lei potrivit datelor analizate de către Profit.ro. Fără TVA, prețul indicativ, rezultat în urma consultării potențialilor furnizori, s-a situat la 105 milioane de lei, iar cu TVA ar ajunge la 125 milioane lei. Dezvoltarea platformei este coordonată de Ministerul Finanțelor, instituție în subordinea căreia se află ANAF.

Platforma Big Data este unul dintre obiectivele finanțate prin PNRR pentru modernizarea capacităților fiscale ale statului, cu obiectiv de finalizare cel târziu în trimestrul al patrulea din 2025. 

De ce este important: Modernizarea ANAF în cadrul PNRR, derulat cu granturi și îmnprumuturi de la Comisia Europeană, ar trebui să ofere Fiscului instrumente moderne de analiză și control, astfel încât să combată mult mai eficient evaziunea. Includerea în PNRR a modernizării ANAF, cu obiective de implementare în funcție de care sunt eliberate fondurile din PNRR, ar trebui să nu mai permită autorităților un eșec similar tentativei de modernizare a ANAF prin împrumutul de la Banca Mondială, proces tergiversat mai mulți ani și la care chiar s-a renunțat.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More