Primele semne legate de evoluţia economiei României în T2/2024: Vânzările cu amănuntul urcă din nou la două cifre în aprilie, ca în anii de creştere economică de 7%

by Redactia
5 views

♦ Economia a crescut cu numai 0,1% în T1/2024, o evoluţie sub aşteptările analiştilor, care vedeau totuşi o încetinire ♦ Ca să recupereze şi să ajungă la un avans de 3%, cât este media prognozelor, obligatoriu economia şi consumul trebuie să accelereze în trimestrele următoare.

Primele date despre economia României în al doilea trimestru din 2024 arată că cifra de afaceri din retail, cel mai important indicator pentru consumul privat, a crescut cu aproape 15% în aprilie (a fost şi Paştele), după ce produsele nealimentare au înregistrat o creştere a vânzărilor, pe volum, de 22%.

Este o revenire puternică faţă de martie, când vânzările retailerilor mergeau, spre zero, dacă se scădea creşterea vânzărilor generată de inflaţie.

Cifrele se simt şi în piaţă, spune Feliciu Paraschiv, fondator al lanţului de supermarketuri Paco Supermarkets.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More