Raport: Redresarea Europei de Est rămâne pe drumul cel bun. România și Croația, așteptate să înregistreze o creștere deosebit de puternică

by Redactia
7 views

În pofida mediului internațional dificil și a riscurilor semnificative de scădere, se așteaptă ca economiile majorității țărilor din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est să înregistreze performanțe bune în 2024 – în special cele ale statelor membre ale UE dintre acestea. Aceasta este concluzia celei mai recente previziuni de primăvară a Institutului pentru Studii Economice Internaționale din Viena (wiiw) pentru 23 de țări din regiune, scrie Emerging Europe.

„Cu salarii reale în creștere – datorate în primul rând unei scăderi semnificative a inflației – consumul privat este principalul motor de creștere”, spune Olga Pindyuk, economist la wiiw și autorul principal al previziunilor de primăvară.

„Activitatea de investiții își va reveni doar treptat. Cu toate acestea, în industria prelucrătoare – în special în țările din Visegrád, care sunt strâns legate de economia germană aflată în dificultate – observăm în continuare provocări”, notează Pindyuk.

„Redresarea sperată a economiei germane începând din 2025 – atât de crucială pentru regiune – va juca, în mod natural, un rol esențial”.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More