Revolta IT-iştilor din sectorul privat, care nu lucrează pentru companii din IT: Guvernul a extins facilităţile fiscale doar pentru IT-iştii angajaţi la stat, nu şi pentru cei din companiile private non-IT. Ce răspunde Sebastian Burduja, ministrul digitalizării

by Redactia
1 views

♦ Angajaţii de la stat pe poziţii IT şi din companiile private de profil nu mai plătesc impozit pe venit, dar angajaţii din IT din alte domenii private plătesc în continuare.

Sub semnătura mai multor ministere, inclusiv cel al Digitalizării şi Muncii, guvernul a publicat în Monitorul Oficial un Ordin prin care facilităţile fiscale din IT, care erau pentru angajaţii care dezvoltă software, se extind şi către angajaţii de la stat. Practic, conform noii legislaţii, nu mai plătesc impozit pe venit IT-iştii din firmele din IT şi IT-iştii de la stat. În aceeaşi vreme, facilitatea nu s-a extins şi către IT-iştii care lucrează în alte companii.

Spre exemplu, poziţia de administrator de baze de date, care este printre poziţiile eligibile pentru scutirea de impozit, poate fi şi într-o bancă, şi la stat, şi într-o companie din IT. Dacă un administrator de baze de date de la stat sau din IT primeşte scutiri, adică o mărire de salariu, de ce nu ar primi aceleaşi scutiri şi angajatul unei bănci?

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More