România rămâne pe ultimul loc la capitolul firme care vin cu produse noi pe piață sau care inovează modelul de afaceri

by Redactia
8 views

În perioada 2020-2022, ponderea firmelor românești care au introdus pe piață produse sau procese noi sau îmbunătățite de business, a fost de 8,8%, ceea ce reprezintă o scădere cu 1,9 puncte procentuale față de perioada 2018-2020, a transmis luni Institutul Național de Statistică. România continuă să fie pe ultimul loc în UE din acest punct de vedere. Cele mai bine plasate state europene în materie de eforturi de inovare le fac grecii, belgienii și germanii, aceștia înțelegând cât de important e să inovezi pentru a te menține relevant în business.

Inovarea în afaceri se referă la gama largă de activități pe care întreprinderile le întreprind pentru a dezvolta noi bunuri sau servicii și pentru a le aduce pe piață. Sondajul de inovare comunitară (CIS) raportează despre două tipuri de inovare: inovarea de produs și inovarea proceselor de afaceri. Cele mai recente rezultate ale CSI arată că mai mult de jumătate (53%) din toate întreprinderile din UE au raportat o anumită formă de inovare.

Cea mai mare proporție de întreprinderi inovatoare a fost raportată în Grecia (73% din toate întreprinderile), urmată de Belgia (71%), Germania și Finlanda (ambele 69%) și Cipru (66%). În schimb, cea mai scăzută activitate de inovare a fost observată în România, Letonia (32%), Ungaria și Spania (ambele 33%) și Polonia (35%).

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More