Special 9 Mai. GRAFIC: Cum a evoluat economia României de la aderarea la UE până acum? Am avut cea mai mare rată de creștere din regiune la PIB/ capita, veniturile populației și exporturile s-au triplat, iar investițiile străine s-au dublat. Unde avem încă restanțe?

by Redactia
7 views

La Mulți Ani, UE! Marcăm Ziua Europei, cu o serie de date care arată cum am evoluat de la intrarea în “familia” europeană: am câștigat mult de la aderare, dar țara noastră nu a valorificat toate oportunitățile. Astfel, România a avut în acești ani cea mai mare rată de creștere din regiune la PIB/ capita, a devenit o locație din ce în ce mai atractivă pentru investitorii străini, iar veniturile populației au crescut continuu, cu excepția crizei financiare, în timp ce exporturile s-au triplat. Pe de altă parte, deși a câștigat mult în anii recenți, România continuă să rămână în urmă: suntem, în continuare, printre ultimii, în privința salariilor nete medii și, chiar dacă rata de creștere a investițiilor e ridicată, decalajul față de Cehia și Polonia a crescut, după cum arată datele sintetizate de echipa Romanian Economic Monitor. De asemenea, economiștii subliniază că tendințe economice în general pozitive care au contribuit la creșterea treptată a nivelul de trai în România au fost bazate într-o mare măsură pe creșterea nivelului de îndatorare a țării.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More