Statul român versus frații Micula: o bătălie judiciară, cu implicații financiare dureroase pentru România

by Redactia
17 views

Anii ’90 au fost extrem de grei pentru tranziția României la o economie de piață funcțională și, din păcate, atunci s-au luat foarte multe decizii proaste, care ne vor urmări peste ani.

Nevoia de investiții străine a atras oameni de afaceri din toată lumea, care simțeau potențialul în creștere și o piață doritoare de produse noi.

Cine sunt frații Micula

Frații Ioan și Viorel Micula sunt doi investitori cu cetățenie suedeză, care au dus o lungă bătălie judiciară cu statul român, începută în 2006, și care a implicat multe instituții naționale și internaționale.

Vorbim astăzi despre Micula versus statul român, despre războiul în care cel care plătește este contribuabilul român.

În decembrie 2019, la nicio lună de la instalarea guvernului Orban, statul român a fost nevoit să scoată din bugetul de rezervă peste un miliard de lei pentru a plăti daunele pretinse de Ioan și Viorel Micula, doi oameni de afaceri din Bihor cu cetățenie suedeză, dar și de către trei dintre firmele controlate de aceștia.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More