TABEL O nouă ieftinire agresivă a carburanților. Prețurile au coborât la cele de dinaintea declanșării războiului din Ucraina

by Redactia
11 views

Prețul benzinei în stațiile din România a coborât sub 6,5 lei/l, la nivelul de dinaintea invaziei Ucrainei de către Rusia în urma deciziei liderului pieței, OMV Petrom, pentru a ieftini carburanții cu câte 15 bani/l, pentru a doua zi consecutiv, relevă date analizate de Profit.ro. Și companiile concurente au efectuat în ultimele 24 de ore o reducere de prețuri de 15 bani/l, în următoarele ore fiind așteptată o decizie similară, pentru a micșora ecartul față de prețurile din stațiile Petrom și OMV.

Este pentru prima dată când carburanții se ieftinesc agresiv pentru 2 zile consecutiv de la începutul invaziei Ucrainei. Liderul pieței, OMV Petrom, a redus, în ultimele 3 săptămâni, cu mai mult de 10% prețul carburanților carburanții, cu 77 de bani prețul benzinei față de nivelul de 7,18-7,24 lei/l de pe 16 noiembrie, cel al motorinei fiind micșorat cu 91 bani/l față de maximul lunii, din urmă cu 21 zile, de 8,52-8,55 lei/l.

Mișcarea este cu atât mai surprinzătoare cu cât, începând cu 5 decembrie, a intrat în vigoare embargoului impus de UE importului de țiței rusesc. Cu toate acestea, companiile românești mai pot importa produse petroliere rusești, benzină și motorină, dar nu țiței, până pe 5 februarie 2023.
Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More