Toate schimbările care intră în vigoare la 1 iulie: scumpiri la carburanți și gaze, salariu minim mai mare, scădere ușoară a ratelor la credite, amenzi la eFactura, impozit de 70% pe venituri neidentificabile

by Redactia
4 views

Data de 1 iulie 2024 vine cu o serie de schimbări și scumpiri, de la un salariu minim mai mare, la un plin de carburant mai scump și facturi crescute la gaze, rate la credite ușor mai scăzute, facturi emise integral electronic și amenzi și impozit de 70% pe venituri neidentificabile. Cresc și tarifele pe litoral.

Economedia trece în revistă majoritatea schimbărilor de la 1 iulie.

Salariul minim se majorează

Salariul minim brut pe ţară se majorează, de la 1 iulie, de la 3.300 la 3.700 de lei, potrivit unei decizii a Guvernului. Din această sumă, 300 lei nu sunt taxați, suma fiind majorată de la 200 lei anterior.

Astfel, un angajat plătit cu salariul minim va încasa de la 1 iulie un salariu net „în mână” de 2.363 lei în mână, cu 284 de lei net mai mult pe lună.

Pentru angajații din construcții, industria alimentară și agricultură, salariile minime rămân la nivelurile stabilite anterior de Guvern. Mai precis, un angajat din construcții va încasa în continuare un salariu minim brut de 4.582 lei, adică un salariu net de 3.196 lei. Un angajat din agricultură și sectorul alimentar va încasa în continuare un salariu brut de 3.436 lei, adică un net de 2.396 lei.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More