Top 100 cele mai mari firme care cultivă grâu, porumb şi floarea-soarelui în România: 40 din 100 au capital străin. Liderul lucrează 57.000 de hectare

by Redactia
18 views

 APIA a oferit, la solicitarea ZF, top 100 de companii care cultivă cereale în România, dar instituţia nu precizează suprafaţa pe fiecare firmă în parte  Cele mai multe firme din top 100 sunt din Timiş (17) şi din Călăraşi (16)  În judeţul Timiş, cu una dintre cele mai mari suprafeţe agricole cultivate cu grâu şi porumb, 8 din top 10 cele mai mari firme au capital străin.

Cu o suprafaţă de teren agricol de 12,6 milioane de hectare, România se poziţionează pe al şaselea loc în Uniunea Europeană, terenul arabil fiind o „mină de aur“ pentru investitorii străini.

Din top 100 cele mai mari firme care cultivă grâu, porumb şi floarea-soarelui în România, cu o cifră de afaceri anuală, cumulată, de aproape 10 miliarde de lei, 40 au capital străin, arată o analiză ZF pe baza datelor oferite de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). În acest top au fost incluse doar companiile (SA sau SRL) care au solicitat subvenţii în funcţie de suprafaţa pe care o lucrează, în campania 2023. APIA nu a oferit şi suprafeţele exploatate, pe motiv că regulile UE interzic acest lucru.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More