Traderii de energie nu sunt în final impozitați, așa cum a dorit inițial Guvernul. Sunt singurii de pe lanț care nu suferă în urma adoptării noii OUG. Posibile explicații

by Redactia
15 views

Inițial, Guvernul intenționa să supraimpoziteze și activitatea traderilor de energie electrică, potrivit declarațiilor publice de luna trecută.

Semnalul fusese tras de directorul Hidroelectrica, Bogdan Badea, care spusese că unul dintre motivele pentru care energia ajunge mult mai scumpă la furnizori ține și de activitatea traderilor.

“(…) realitățile de astăzi arată că marii furnizori nu și-au cumpărat energia din timp. Noi o scoatem la vânzare, am vândut-o într-o mare parte și pe anul acesta, dar ea nu este cumpărată de marii furnizori, este într-o zonă de trading. Iar acolo sigur că…odată ce ai luat-o ieftin, este normal să te duci să o vinzi scump, dacă cererea este foarte mare”, a spus Bogdan Badea, la o conferință pe teme energetice, în februarie.

Impozitarea traderilor chiar ar fi urmat să fie adoptată în OUG-ul adoptat la finalul săptămânii trecute, cel cu măsurile pentru protecția consumatorilor de energie, valabile de la 1 aprilie timp de un an. Într-unul dintre drafturile OUG care a circulat înainte să se adopte forma finală exista chiar un paragraf special cu noul impozit pe care ar fi urmat să-l plătească traderii de energie și gaze. 

Read More

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More