Tranzacție surpriză – Magazinele SMYK din România au fost vândute

by Redactia
13 views

Grupul Accession Capital Partners (ACP), cu baza la Viena, implicat anterior în dezvoltarea unor afaceri precum Euroins, Amethyst și Carpatina, cumpără lanțul polonez de magazine SMYK, cu 31 de unități în România, de la fondul britanic de investiții Bridgepoint.

Afacerea este perfectată prin intermediul celui de-al cincilea fond lansat, în urmă cu un an, de ACP, având un buget de 300 milioane euro pentru investiții în Europa Centrală, relevă datele analizate de Profit.ro. Baza de investitori ai acestui vehicul este formată din companii de asigurări, fonduri de pensii, bănci, inclusiv Fondul European de Investiții.

În tranzacția de buyout este implicat și CEO-ul SMYK, Michał Grom.

SMYK, un brand prezent pe piață de 45 de ani, comerciant de jucării și îmbrăcăminte pentru copii, operează în prezent o rețea de peste 280 de magazine în Polonia, România și Ucraina, precum și o platformă de comerț electronic. În România, retailerul a ajuns la 31 de magazine. A încheiat anul 2022, ultimul raportat, cu afaceri de 124,5 milioane lei, o pierdere de 3,6 milioane lei și 218 angajați.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More