Trei firme au fost amendate pentru manipularea pieței energiei / Una dintre ele tocmai a fost cumpărată de PPC de la Lukoil

by Redactia
16 views

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a anunțat luni amendarea a trei traderi / furnizori pentru manipularea pieței energiei electrice, cu 18 milioane de lei. Cea mai mare amendă a primit-o o firmă care tocmai ce a fost preluată de către grecii de la PPC de la compania rusă Lukoil.

Cine sunt cele trei firme și de ce au fost amendate

Conform celor constatate de ANRE, cele trei firme s-au înțeles între ele, manipulând piața.

– ENERGY REPUBLIC TRADING SRL, printr-un număr de 4 (patru) tranzacții încheiate cu operatorii economici licențiați LAND POWER S.R.L. și QMB ENERG S.R.L., s-a implicat în practici de manipulare a pieţei angro de energie electrică, tranzacţiile efectuate fiind încadrate în subcategoria tranzacţiilor de spălare tip prearanjate – „pre-arranged trading”.

  • A fost amendată cu 6.336.705 lei.
  • ENERGY REPUBLIC TRADING SRL este o firmă care în 2022 se afla în insolvență, cu datorii la stat de 5,7 milioane de lei, dețintă de omul de afaceri Răzvan-Dumitru Ionescu.

– QMB ENERG SRL, printr-un număr de 3 (trei) tranzacții încheiate cu operatorul economic licențiat ENERGY REPUBLIC TRADING S.R.L., s-a implicat în practici de manipulare a pieţei angro de energie electrică, tranzacţiile efectuate fiind încadrate în subcategoria tranzacţiilor de spălare tip prearanjate – „pre-arranged trading”.

  • A fost amendată cu 3.933.081 lei.
  • QMB ENERG SRL este o companie care în 2022 avea o cifră de afaceri de 65.5 milioane de lei și a înregistrat un profit de 2,7 milioane de lei, fiind deținută de Cristian Bere și Corina Alexandra Milea.

– LAND POWER SRL, printr- o tranzacție încheiată cu operatorul economic licențiat ENERGY REPUBLIC TRADING S.R.L., s-a implicat în practici de manipulare a pieţei angro de energie electrică, tranzacţia efectuată fiind încadrată în subcategoria tranzacţiilor de spălare tip prearanjate – „pre-arranged trading”.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More