Turbinele hidro duduie, România exportă energie electrică. Un reactor nuclear din Bulgaria este oprit

by Redactia
17 views

Pe fondul ploilor din ultima vreme și a sezonului în care, în mod tradițional, există mai multe resurse de apă pentru hidrocentrale, producția de energie electrică a Hidroelectrica înregistrează niveluri crescute, pe fondul unui consum național relativ modest.

Astfel, potrivit datelor Transelectrica, începând cu ultimele zile din aprilie, turbinele hidro funcționează, în orele de zi, la o putere orară de peste 2.500 MW, și s-a ajuns chiar și la peste 3.000 MW (mai precis 3.270 MW) în seara zilei de ieri. La ora redactării acestei știri, producția hidrocentralelor se menține constantă, la circa 2.900 MW.

Potrivit specialiștilor consultați de noi, Hidroelectrica produce mai mult, atât în centralele de pe firul apei, cât și în cele cu acumulare pentru că are apă și nu poate stoca tot, astfel și produce mai mult, dar și acumulează mai mult, unde se poate. Datele Transelectrica arată, că, la 1 mai, gradul de umplere al lacurilor era de 70%, cu 10% mai mult decât la jumătatea lunii aprilie.

Read More

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More