ULTIMA ORĂ Datoriile Gazprom către Transgaz au depășit 100 de milioane de lei. Compania română a apelat la Curtea de Arbitraj de la Geneva

by Redactia
6 views

Gazprom Export LLC, compania gigantului rus cu care Transgaz avea semnat contractul de tranzit pe firul 3 al conductei Isaccea-Negru Vodă, înregistra, la finalul lunii septembrie, o creanță de aproximativ 23 milioane euro (114,8 milioane lei) către operatorul de transport autohton, Transgaz, care, așa cum a anunțat Profit.ro, a angajat avocați și a lansat proceduri juridice la Curtea de Arbitraj de la Geneva pentru recuperarea debitelor restante. Gigantul rus este prezentat că nu și-a mai onorat contractul și nu a mai făcut nicio plată către Transgaz de un an.

 Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

 “La 30 septembrie 2023, soldul creanțelor neachitate de către Gazprom Export a fost de 23.080.131,74 Euro (114.814.423,37 lei), provizionat integral la 30 septembrie 2023”, este arătat.

Costurile cu procesul erau estimate, în momentul organizării licitației, la cel puțin 300.000 dolari. Până la finalul anului, datoria Gazprom ar putea sări de 30 milioane euro, conform datelor avansate.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More