Banca Transilvania trebuie să-şi menţină poziţia de lider şi trebuie să crească în fiecare an peste creşterea economiei şi a pieţei bancare. Unul dintre motivele pentru care am achiziţionat OTP Bank a fost legat de creşterea în Bucureşti, având în vedere că OTP are aproape jumătate din business aici. Echipa de management a primit o prelungire a mandatelor cu trei ani

by Redactia
11 views

Banca Transilvania are ca obiectiv menţinerea poziţiei de lider pe piaţa bancară, odată ajunsă aici, se uită la ceea ce fac competitorii şi încearcă să anticipeze ce va urma, iar obiectivul este de a creşte în fiecare an peste creşterea economiei şi a pieţei bancare.

Am ajuns la o masă critică, suntem confortabili cu cota de piaţă pe care o avem, dar ca să ţinem pasul cu creşterea PIB, trebuie să ne dublăm activele în următorii ani, a spus Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Admi­nistraţie al BT.

Într-un interviu pentru ZF Horia Ciorcilă şi Omer Tetik, CEO al băncii, au explicat de ce au cumpărat OTP Bank, ce va rezulta în urma acestei achiziţii, cât va dura integrarea şi pe ce se va concentra Banca Transilvania în viitor.

Ciorcilă spune că unul dintre motivele achiziţiei OTP Bank a fost legat de extinderea băncii din Cluj în Bucureşti, având în vedere că 44% din businessul OTP este în Capitală, BT trebuind să plătească 347,5 mil. euro şi rambursarea unor linii de finanţare de aproximativ 500 de milioane de euro.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More