Cum a ajuns România la un deficit comercial de 4,6 mld. euro pe alimente? Comerţul a primit investiţii străine de 19 mld. euro, pe când către industria alimentară au mers de cinci ori mai puţini bani

by Redactia
22 views

♦ Comerţul şi industria alimentară au pornit acum două decenii de la un sold aproape egal al ISD-urilor ♦ Treptat, diferenţa a ajuns de la 1 la 1 la 2 la 1, 3 la 1 şi chiar 5 la 1 ♦ Mai exact, pentru fiecare leu investit în producţia de mâncare şi băuturi, alţi cinci lei au mers către deschiderea de magazine ♦ În aceeaşi peioadă, deficitul comercial pe alimente a crescut de cinci ori.

Retailerii au pom­pat circa 19 mld. euro în ultimele trei decenii în România, însă producţia de alimente nu a ţinut pasul cu acest ritm de dezvoltare, în acest sector fiind investiţi de cinci ori mai puţini bani.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More